Hjemstedsportrett

I 1996 ble Harald Olsen av det lokale koret ”Fiskarane” utfordret til å lage et portrett av sitt fødested Tananger. Resultatet ble et helaftens konsertprogram med tittel ”Livet i Habben – Et musikalsk portrett av gamle Tananger”.


I 14 sanger har han beskrevet viktige begivenheter, menneskeskjebner og livsvilkår fra stedets historie gjennom flere hundre år. Komponisten Sigvald Tveit har satt nye melodier til alle tekstene, og arrangert dem for sangsolister, kor og et instrumentalensemble.

Programmet ble urframført i et fullsatt Sola Kulturhus i 1996 og gjentatt i Tananger idrettshall samme år. Høsten 2003 ble det satt opp på nytt i den nye Tananger kirke.

Programmet er utgitt på CD og video, og trykt i et temahefte som bl.a. benyttes i skolene i Tananger. Det har fått stor oppmerksomhet, og har uten tvil bidratt til å styrke stedets identitet.

Konseptet har dannet skole, idet komponisten Sigvald Tveit senere er blitt engasjert til å være med på lignende musikalske stedsportretter andre steder i landet.


 

 

© 2004 Harald Olsen | design og produksjon hto productions